Kategorier
Uncategorized

På leting etter to streker

De neste dagene etter inseminasjon gikk fint. Jeg stresset ikke like mye som sist med å teste. Ved første forsøk testet jeg meg så tidlig som 6-7 dager etter inseminasjon. Egentlig helt tullete, men man vil så gjerne se to streker! Det som stresset meg litt var at jeg skulle ta graviditetstest på 17 mai! Selveste 17 mai! 17 mai ville bli en fantastisk fin dag, eller helt ræva..

Jeg husker jeg snakket med en bekjent om at vi prøver bli gravid. Fortalte henne at vi nettopp hadde vært i Danmark der jeg ble inseminert. Og jeg sa jeg gruet meg til å teste. Og helt ut av det blå sa hun «Det ordner seg». Hun var sikker på at jeg ville få positiv test. Merkelig nok slo jeg meg til ro med det. Men stemte det?

11 dpo tok jeg en graviditetstest, og som vanlig gransket jeg den herfra til månen. Åpnet den opp å så på stripen. Tok bilde av den med negativ, gikk ut i sollys og Gud vet hva jeg ikke gjorde for å se etter to streker. Men det verste var ar jeg synes jeg så to streker! Ville ikke gi Hanne noen falske forhåpninger, for jeg ga hun nok av falske forhåpninger forrige forsøk med å vise hun hver eneste test jeg tenkte kanskje kunne være positiv. De var jo aldri positive, men legger du godvilja til kan du se alt du vil… Jeg bare ga den til Hanne og hun så på den og det var det. Den var nok ikke positiv denne heller… Det var jo fremdeles flere dager til 17 mai. Var fremdeles 5 dager igjen! Men vi tenkte nok begge to at det ikke gikk denne gangen heller…

Dagen etter hadde vi vært på et kjøpesenter, og inne på det ene apoteket var det en del tilbud på litt forskjellige merker, blant annet graviditetstester. Da kjøpte vi to tester. En med ukesindikator og en vanlig test, begge fra ClearBlue. Vi tenkte å vente noen dager med å teste, for jeg testet jo tross alt i går… Men vi klarte ikke vente så lenge.. Vi er nok ikke alene om å slite med å la graviditetstester bli liggende i flere dager uten å teste.

Vi ble enige om å teste. Det var alt for vanskelig å la de ligge. Man ønsker seg jo inderlig to streker! Det er det eneste man tenker på i en pp(prøveperiode). Det går jo helt i hodet på en.. Jeg tok testen og ventet som vanlig på kun en strek. Mens jeg satt der på do å ventet utålmodig på at testen skulle bli ferdig så jeg at en lys blå strek sakte kom til synet. Jeg fikk tårer i øynene, og sa «Hanne… Jeg..jeg tror jeg er gravid!»

Vår aller første positive test!

Vi studerte testen.. Så vi virkelig riktig? Var vi gravide?? Vi satt begge to rimelig i sjokk på baderomsgulvet.. Jeg tok den andre testen med ukesindikator.. 1-2 uker gravid! Gravid! Vi skulle ha barn! Jenta mi, vi skal bli foreldre!!!

Vi kjøpte inn enda fler tester for å være 100 % sikker. Vi var vel egentlig sikker, men vi turte ikke tro på det.. I tillegg tok jeg noen andre tester vi hadde hjemme som vi hadde bestilt fra billige-tester. Det ble en del tester til slutt, men alle var positive! Vi var i sjokk fremdeles… Vi skulle ha barn!

I ettertid før positiv test la jeg merke til at det stakk i magen når jeg nøys, hostet eller strakk meg. Jeg tenkte ikke noe over det. Ikke før jeg søkte på tidlige symptomer på graviditet og jeg kom over ei som spurte om det kunne være ett tegn å få vondt i magen når hun nøys og hostet. Det var jo akkurat slik jeg hadde det jo! Svaret hun fikk var at det kunne være et symptom på graviditet. Ligamentsmerter heter og det er smerter i «festene» der livmoren sitter fast, disse kommer ofte pga livmor vokser og strekker seg. Jeg hadde også litt ømme bryster, men denne gangen kjente jeg ikke etter slik som første forsøk. Da kjente jeg så godt etter at jeg hadde alt av symptomer. Kjenner man godt nok etter så kan man kjenne det man vil kjenne tenker jeg.. Så på dette forsøket kjente jeg ikke etter. Men bemerket meg disse stikkingene og ømme bryster..

Den kvelden etter positiv test var spesiell.. Det var ikke lenger bare oss to lenger. Det var oss to og ett lite frø i magen min som skulle få ett bankende hjerte og som skulle bli babyen vår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.