Kategorier
graviditet

Nå er det et foster!

I dag er vi 9+0, og det er ikke lenger et embryo, men et foster! Det er helt sykt å tenke på 😍 Det kalles et embryo frem til 8 uker er fullført. Her er en link om fosterets utvikling, og en fin video som forklarer litt de kommende ukene som gravid og til fødsel. Fosterets utvikling. Det er så rart å tenke på at vi har sett det som skal bli babyen vår før det til og med ble satt inn! De fleste ser den lille første gang på ultralyd, mens vi har sett det som en blastocyst som har blitt dyrket i fem dager før det ble satt inn.

Blastocysten vår❤️

På 45 dager har det gått fra en blastocyst til dette her! 😭❤️ Det er så vanvittig sykt å tenke på! Fra å være en celleklump til et lite embryo som har et bankende hjerte, og som allerede er godt i gang å få på plass de viktigste organene!

8+1 ❤️

Vi er så glade over at vi er over den «kritiske fasen». Vi har alltid trodd at uke 12 en den mest kristiske, men vi har lært at det er i uke 6 og 8 som er veldig kristiske fordi det er da organer og diverse skal på plass, og når man har sett hjerte slå etter uke 6 minsker sjansen betraktelig mye for å miste. Legen sa også noe om dette i går, husker ikke helt nøyaktig så ønsker ikke sitere hun. Men vi er i alle fall godt over den perioden. Men vi kommer til å være glade når vi har fullført uke 12 uansett. Vi har en skikkelig god følelse på at dette går hele veien, og det har vi hatt fra dag èn ❤️

I går var vi på vår aller første svangerskapskontroll! Det var en veldig stor milepæl. Evelyn ble veid, målt blodtrykk, tok blodprøver osv, og legen søkte henne inn på ahus for fødeplass. Hun blir også søkt inn på ultralyd uke 12-15 og en ultralyd til jeg ikke helt husker når er. Alt blir liksom så mye mer virkelig når det søkes om fødeplass!

Tenk at om 31 små uker ligger Evelyn på fødestua, og vi skal få se vårt dypt etterlengtede barn for første gang! 31 uker høres lenge ut, men det er jo bare brødsmuler i forhold til hvor lenge vi har ventet på dette! Jeg hadde kontakt med stork klinikk første gang den 10 oktober 2018. Det er 5 år,5 måneder og 12 dager siden. Eller 1990 dager. 284 uker. Så 31 uker er ingenting ❤️ 219 dager igjen, er ingenting i forhold til ett tusen nihundre og nitti dager! Jeg prøver finne små hendelser å telle ned på. Nå var det fra det gikk fra et embryo til det ble et foster som det ble i dag. Før det var det første første svangerskapskontroll og tidlig ultralyd 8+1. Neste milepæl er å fullføre uke 12, og deretter tidlig ultralyd på sykehuset som vi ikke har fått dato på en enda. 21 dager til vi har fullført uke 12 og begynner i uke 13 ❤️

Evelyn sliter fremdeles veldig med kvalme, bekkenløsning, trøtthet og det «vanlige». I går spøy hun bare jeg sa «jeg tar meg en joghurt» 😂 Legen sa det er et veldig godt tegn at hun er kvalm. Hun har også begynt med tannkrem for barn! Hun brekker seg av «vanlig» tannkrem fordi det skummer så mye, så da ble tannkrem for barn løsningen. Det er bra det finnes løsninger som funker.Selv om jeg synes veldig synd i Evelyn som er så dårlig, så blir jeg «glad» når hun spyr, er ekstremt sulten, trøtt, vondt osv. Jeg hører jo ut som verdens verste kone som blir glad over det 😂

Evelyn sitt nattbord som hun sendte på snap, måtte jo selvfølgelig lagre det og bruke det her 😅

9+0 i dag ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.