Kategorier
Uncategorized

Testetøs

Ja.. Da var jeg her igjen! Jeg sa i går at jeg kom til å gå på en smell i dag.. Vel, jeg hadde rett. Jeg gikk på en skikkelig smell. Først fikk jeg en strips av en venninne, og denne viste blendahvitt. Tror du jeg nøyde meg med det? Neida! Jeg dro å kjøpte den testen jeg snakket om i går. Og mens jeg ventet på at den skulle vise sitt resultatet så prøvde jeg like gjerne eggløsningstesten min fra clear blue. Jeg er en skikkelig testetøs!

«Hvorfor tester hun med eggløsningsstest?» Lurer sikker du på nå. En eggløsningstest ser etter økning av LH, men den slår også ut ved hcg, som er graviditetshormonet. Du kan lese mer om det her. Det er ikke sånn at man bør få seg vane med å teste for graviditet med eggløsningstest, men jeg ble litt rådvill kan man si…

Testing testing 1-2-3

Jeg stilte klokka til å ringe etter to minutter. Mens jeg ventet på at graviditetstesten skulle bli klar for å vise resultatet så drev jeg på med litt annet, og glemte egentlig eggløsningstesten helt.. Klokka ringer og jeg går bort til testen. Vrir og vender på den i alle retninger. Tar den med ut for bedre lys, og jeg prøver iherdig å lete etter to streker. Ser jeg to? Nei.. Tror ikke det.. Fikk bekreftet det av en venninne også. En strek. Jeg gikk for å legge fra meg testen og der lyste eggløsningstesten opp foran øynene mine. Den blinket (økende LH, eller hcg). Eggløsning har jeg i alle fall ikke, så da betyr det at..at jeg kanskje er gravid? Eller? Blir forvirra av egne tanker og søker på nett etter svar som kan roe meg ned. Google er din beste venn, men også din verste fiende. Ikke blir du klok på Google heller. Det er fler som har latt seg friste av å prøve eggløsningstester på nett ser jeg, og jeg får stort sett bekreftet at man er gravid om man får positiv eggløsningstest. Men samtidig så var jo ikke min positiv. Den var økende. Og skal jeg tyde de strekene så er jeg i alle fall ikke gravid. Jeg ser to streker, men den er ikke så sterk. Deretter finner jeg en setning som ikke er veldig oppløftende… «Mange eggløsningstester er dessuten ikke like sensitive som graviditetstester. Dette betyr at dersom man er gravid, så vil man trolig få positivt utslag tidligere på en graviditetstest enn på en eggløsningstest.«

Blinke-smily

Så hva skal jeg tro? Jeg blir så usikker. Jeg er kun på 8 dpo, og jeg var det mest sannsynlig er alt for tidlig for å få et positivt resultat, men likevel så higer jeg så etter det… Jeg vil ha to streker! Jeg klarer ikke tenke på annet enn testing..! Fler venninner av meg har sagt jeg bør få tankene på noe annet og heller teste om 3-4 dager. Jeg forstår ikke at de selv har klart det før. Å vente så lenge, og tenke på noe annet. Går det an? Jeg klarer virkelig ikke vente så lenge.. Og tankene på testing og ikke minst å kjenne etter om jeg kjenner noen symptomer er i bakhodet hele tiden. Jeg er så opphengt! Jordmoren på Stork sa til oss da vi var der at det ofte er vanskeligere for oss med ventetiden, fordi vi vet nøyaktig når vi prøvde, og det er så innmari mye på spill. Penger, ikke minst. Som hun sa så kan andre «bare» prøve på nytt neste måned, mens de som må få fertilitetsbehandling kan ikke nødvendigvis det. Og vi får til og med med en konvolutt hjem hvor det står hvilken dato man skal teste om det var ett vellykket forsøk.. Jeg er veldig glad i vennene mine som prøver oppmuntre meg til å få tankene over på noe annet, men jeg synes det er fryktelig vanskelig..

Jeg har fremdeles den intense mensmurringen, men ingen mensen i dag heller. Jeg tillater meg selv å håpe litt. Men ikke for mye.

Ett svar til “Testetøs”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.