Kategorier
planlegging

Donorvalg

Vi brukte lang tid på å finne den «perfekte» donor. Vi lette gjennom to forskjellige spermbanker. Cryos og European sperm bank. Det er egentlig ganske sykt.. At man kan gå inn på en side å bestemme hvilke gener ungen din skal få. Man kan velge mellom åpen eller anonym donor, og man er nødt til å  velge åpen hvis man er i et forhold. Hvis ikke har ikke din bedre halvdel rett til å bli medmor og ha de samme rettighetene som en far ville hatt.

Inne på disse sidene kan du presisere søket ditt ut i fra hvordan kjæresten din ser ut, for at barnet skal ligne mest mulig på dere begge. Hudfarge, hårfarge, øyenfarge, høyde og vekt er vel det man kan velge, men man kan også lese en del om donor, og se barnebilde av han, og for en slant med penger kan du til og med se bilde av donoren som voksen. Det er ganske sykt. Vi valgte overhode ikke denne muligheten. Vi har verken lyst eller behov for å se hvordan donoren vår ser ut nå. Velger du åpen donor vil du automatisk få opp barnebilde. Du kan også lese en del om donoren. Alt fra allergier, interesser, gode og dårlige egenskaper, antall søsken og om familien er frisk. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan lese om han. Og er du «heldig» så kan du høre stemmen hans i ett intervju der han forteller om seg selv.

Vi brukte som nevnt veldig lang tid på å finne den «perfekte» donoren. Vi ville han skulle ligne mest mulig på Hanne siden det var jeg som skulle bære frem ungen. Vi fant en donor som «lignet» og bestilte ett strå som det heter. Dette var faktisk det siste strået igjen på denne donoren, så vi hadde kun det ene forsøket med han.

4 svar til “Donorvalg”

Hei. Hva tenker dere om at dere bare har et forsøk med denne donoren? Hva om dere ønaker søsken med samme donor? Uansett, lykke til ❤

Godt spørsmål! Vi tenkte på daværende tidspunkt at vi ønsket oss to forskjellige donorer, da jeg er lys og Hanne er mørk. Hun er født i Colombia, og vi ønsket oss et barn som liknet mest mulig på den som ikke gikk gravid. Da vil jo ungen bli veldig mørk når det er Hanne sin tur til å gå gravid dersom vi bruker en mørk donor. Men vi har lagt bort denne tankegangen noe og jeg vil skrive ett blogginnlegg om det en av de nærmeste dagene. Jeg kom litt sent i gang med bloggingen, jeg begynte i går, men prosessen begynte jo i oktober i fjor så jeg har en del å ta igjen for å komme dit vi er i dag. Første inseminasjon fant sted i 11 mars i år. Det er kanskje ikke tydelig i «donorvalg» innlegget, men det står i et annet innlegg ?

Svar

Tusen takk for interessant informasjon om hvordan dette foregår når man skal søke medmorskap. Dette var nytt for meg og veldig nyttig å vite, siden jeg prater med ganske mange som lurer på nettopp dette. Nå vet jeg iallefall hva jeg skal svare på det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.