Kategorier
diverse Inseminasjon

Hurra-meg-rundt

Det har skjedd så mye siden forrige blogginnlegg! Det ble ikke inseminasjon i dag som planlagt, men i går. Heldigvis så fortsatte jeg å teste med eggløsningstester til tross for at vi hadde avtale med Stork klinikk fredag kl 11. Vi hadde på følelsen at jeg ville få maksimal tirsdag eller onsdag, og det hadde vi rett i. Men pga letrozol ante jeg ikke hvordan kroppen ville reagere, så jeg testet som en gal. Flere ganger daglig, for å ikke gå glipp av maksimal. Testet på morgen, formiddag og kveld fast, og kl 11 onsdag formiddag slo testen jaggu meg ut! Hanne hadde ikke dratt på jobb enda og vi stod på badet sammen og ventet i spenning. Like spennende hver gang, men for å ikke bli skuffet så sa vi om hverandre at «den blinker sikkert enda». Jeg rakk egentlig ikke reagere før Hanne plutselig danset rundt. Maksimal!

Hurra! Da hadde vi tenkt riktig hele veien med at jeg fikk maksimal på onsdag! Vi hadde til og med en uke i forveien bestilt tur med båten til onsdagen. Det var salg, og vi kjøpte ett stort rom med dobbeltseng og hele pakka! Det rommet ville vi jo ikke miste, og de verken hadde det tilbudet eller den lugaren i neste reise. Alt gikk etter planen! Nå måtte jeg bare ringe Stork å fortelle at jeg hadde fått maksimal! Vi skulle reise til danmark å bli inseminert!

Vi følger planen. Du tar ovitrelle i kveld kl 23 (onsdag) og kommer til inseminasjon fredag kl 11

Men…men det går jo ikke! Det er jo alt for sent! Det er hva jeg tenkte og jeg ble både frustrert og skuffet på en gang. Jeg ble så frustrert og sa til klinikken at jeg ikke forstod hvordan de kunne mene det var riktig. Hun i telefonen sa at det ikke var noen sykepleier tilgjengelig, men spurte om jeg ville at en sykepleier skulle ringe meg opp slik at hun/han kunne fortelle grunnlaget til meg. Og det ville jeg gjerne høre. Jeg mente helt standhaftig at fredag var for sent. Da hadde det jo gått 48 timer fra jeg fikk maksimal til jeg ble inseminert. Da kunne det være for sent

I mellomtiden mens jeg ventet på at stork skulle ringe tenkte Hanne og jeg på hva jeg skulle si når de ringte. Jeg ville ikke bli inseminert på fredag når jeg fikk maksimal på onsdag! Jeg har hele tiden fått høre av klinikken at når den viser maksimal skal jeg bli inseminert dagen etter.

Det ringer!

Nervøs som fy plukket jeg opp telefonen. Jeg hadde planlagt en del spørsmål jeg skulle stille sykepleieren hvis jeg turte. Er jo litt skummelt å si imot en fagpersonell. Jeg har jo ikke peiling i forhold til en som er utdannet og kunne dette. Det var heldigvis en kjent stemme i andre enden. Malene, vår «faste» jordmor. De hadde akkurat vært i ett møte å snakket on situasjonen min. Siden folliklene mine ikke var veldig store dagen før så mente de at fredag passet bra for inseminering, men fordi jeg akkurat hadde fått maksimal hadde de blitt enige om at det var best at jeg ble inseminert på torsdag. For det er bedre å komme litt for tidlig enn for sent. Jeg kan fremdeles bli gravid hvis jeg kommer litt for tidlig, men det kan jeg ikke hvis jeg kommer for sent. Så da ble det torsdag! Det føltes veldig godt at vi var enige. Jeg vil også si at jeg er veldig fornøyd med Stork som klinikk. De handlet kun ut i fra folikklenes størrelse, men når jeg fikk maksimal tidligere enn hva folliklene tilsa så skjønner jeg at det ble litt av ett «regnestykke».

Lugaren vår var så stor og fin! Stor dobbeltseng, kjøleskap, to vannflasker, to prosecco, champagneglass, sjokolade og alt du trenger til dusjen. Og det beste er at om de fylte på nytt til hjemreisen hvis man lot seg friste – uten ekstra kostnader!

Noen vil sikkert synes dette er rart, men på hver båttur kjøper vi ett plagg eller to på taxfree til vårt lille mirakel. Det er jo litt risky, for vi vet jo ikke når vi får barn, men det som ikke passer kan vi jo uansett selge. (håper jo selvfølgelig vi får barn om 9 måneders tid ??) Av en eller annen grunn er det mest gutteklær vi kjøper ?

Insemineringen gikk veldig fint, og Malene sa at det virket som vi kom til veldig riktig tidspunkt. Det var masse eggløsningsslim. Og som hun sa i telefonen – det er bedre å bli inseminert for tidlig enn for sent. Så sædcellene kunne jo bare svømme rundt til eggene slapp og forhåpentligvis kom det er super svømmer å smatt inn i egget. Nå er det bare å vente å se ??

Jeg har endret tankemønster fullstendig dette forsøket. De tidligere forsøkene har jeg tenkt som om jeg var gravid. Spist super sunt, og ikke drukket koffein eller noe som helst. Jeg har vært så utrolig streng med meg selv, og har senere tenkt at det kanskje bare fører til stress. Denne gangen skal jeg leve som normalt. Jeg unnet meg til og med en øl på båten! Jeg tenker på de heterofile parene som blir gravide uten hjelp. Det er ikke sånn at de tenker rett etter sex «nå må jeg passe på å ikke drikke koffein eller alkohol, og jeg må bare spise sunt». De lever jo som normalt og vet ofte ikke at de er gravide før mensen er forsinket. Det er først ved positiv test de fleste endrer kosthold. Så denne gangen skal jeg ta livet med ro og leve som normalt! Kjenner at jeg allerede stresser mindre, og det må jo være bra?

Nå er det bare å krysse alt som krysses kan og håpe at denne gangen er det vår tur ??❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.