Kategorier
Uncategorized

En strek eller to streker?

Å vente har jeg aldri vært noe god på. Blir så utålmodig, men Stork Klinikk ba oss vente med å teste til den 23 mars. Og vi var inne på inseminasjon 11 mars. Jeg klarte ikke tenke på annet enn om jeg var gravid. Hva som kanskje skjedde i kroppen min. At sædcelle hadde kommet frem til egget og befruktet det. Og ikke minst reisen med egget ned til det festet seg. Jeg tenkte ikke på annet og jeg dagdrømte daglig på hvordan det skulle bli å være gravid og etterhvert få en liten baby i hus. Jeg var så sikker på at det kom til å gå! Jeg lærte meg mange rare ord og utrykk mens jeg ventet på å teste. Disse skriver jeg nederst i innlegget. Jeg var innom forum som Babyverden og Kvinneguiden på nett og leste hvor tidlig man kunne få positiv test, tidlige graviditetstegn osv. Jeg tenkte virkelig ikke på annet og jeg kjente etter daglig om jeg kjente noen tegn til graviditet. Og går man rundt å innbiller seg så kan man kjenne både det ene og det andre! Jeg var både uvel, kvalm, hadde halsbrann, ømme bryster og utrolig trett! Men var det reelle symptomer jeg følte?

Jeg kjøpte så mange graviditetstester at jeg ikke tør fortelle det her en gang. Det gikk sikkert minst tusen kroner bare på slike tester, og dette var før jeg hadde kommet over Billigetester, så alle testene kjøpte jeg på apoteket. Jeg anbefaler ingen å gjøre det samme! Det finnes så mange forskjellige graviditetstester på nett som både er billig og bra!

Jeg testet meg så tidlig som 6 eller 7 dager etter inseminasjon og testet i blant både morgen og kveld. Det gikk helt i hodet på meg! Jeg var så sikker på at jeg skulle se to streker. Jeg hadde så lyst!

Jeg kjøpte en ny test som er av merket RFSU. Tok testen og ventet som vanlig på to streker… Vent! Er det en svak positiv?

Jeg tror det ikke før jeg får se det på en test til og løper ned å kjøper en ny (av ett annet merke). Verden min faller sammen… En strek.. Hvordan går det an? Det var jo to i stad! Jeg leste litt om RFSU og fant ut at disse testene er kjent for å ha skyggestrek, «falsk positiv» som noen kaller det! Så det er mange hjerter denne testen har knust.. Så jeg tror det er denne testen som spilte meg ett puss, hvis ikke så har jeg også senere lært at det ikke er lurt å teste seg så tidlig, da man kan få positiv test uten å være gravid. Det er noe som heter kjemisk graviditet, som etter hva jeg har forstått er at egget enten streifer borti livmoren , men klarer ikke feste seg eller at det fester seg, men deretter stopper å utvikle seg av en eller annen grunn. Men det er nok til at kroppen gir signaler om at du er gravid, og dermed kan oppleve å få positiv test tidlig, selv om du ikke er gravid eller du kan ha vært gravid på et så tidlig stadie at du ikke ville fått positiv test hvis du hadde ventet med å teste deg til du «skulle». Så kjemisk graviditet er bare ødeleggende for deg selv. Du blir forvirra, får forhåpninger og tror du er gravid, for så å oppdage kun en strek noen dager senere. Jeg anbefaler dere å vente til det er litt tryggere å teste. Jeg har i alle fall lært!

CB  – ClearBlue, graviditetstest
DPO – Days Past Ovulation (antall dager etter eggløsning)
EL – eggløsning
GU – gynekologisk undersøkelse
hCG – human chorionic gonadotropin, hormon som produseres ved graviditet, det er dette som gir utslag på graviditetstester.
IKM – forventet, ikke-kommende mens
PP – prøveperiode, hvert forsøk utgjør en prøveperiode. Dette er altså min pp1 siden det var første forsøk.
SA – spontanabort                             MA – missed abortion – fosteret er dødt, men ikke støtt ut av kroppen EXU – ekstrauterin. Svangerskap utenfor livmoren                                   Spotting – brun/rosa utflod
TR – Tante Rød (mensen)
UL – Ultralyd
TUL – Tidlig ultralyd
OUL – Ordinær ultralyd

4 svar til “En strek eller to streker?”

Man ødelegger jo bare for seg selv om man tester tidlig, men samtidig er det jo helt umulig å ikke teste seg…! Men tro meg, jeg angret bittert på at jeg gjorde det.

Svar

Det skjønner jeg godt. Vanskelig å vite da. På den annen side, så har jeg i ettertid vært glad for å vite om de tre kjemiske graviditetene jeg har hatt. Det er tøft å stå i der og da, men i ettertid er det faktisk litt bedre å vite at man KAN bli gravid, enn bare å ha sett negative tester. Sånn føler jeg det iallefall.

Kan si meg enig i deg der. Det er jo fint å få en bekreftelse på at man kan bli gravid i stedet for å gå rundt å være redd for at man ikke kan bli det ?

Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.